Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.19

18 elképesztő Jóbarátok tény, amit nem tudtál

Ma egy olyan cikket hoztam Nektek, ami 18 érdekes Jóbarátok tényt tartalmaz. Fontosnak tartom leszögezni, hogy ez egy fordítás, a cikk nem az én véleményemet tartalmazza, sok ponttal nem értek egyet (rögtön például az elsővel... :) ) és vannak benne kissé értelmetlen és nem helytálló állítások is. Az eredeti cikk a Digital Spy oldaláról származik, link: ITT.

1. A stáb sem akarta jobban a Rachel és Joey kapcsolatot, mint Te.

"Nagyon helytelennek éreztük." -nyilatkozta Matt LeBlanc a Vanity Fair-nek 2012-ben. "Mindenkit kiakasztott az egész dolog. Egy csapatként fordultunk David-hez és Marta-hoz: Nagyon aggódunk az egész miatt. Egyáltalán nem tűnik helyesnek, mindannyiunknak problémája van vele." Igaz, veled vagyunk Matt.

maxresdefault.jpg

2. A hat főszereplőt eredetileg csak négynek szánták.

Az első időkben Monica-n, Rachel-en, Ross-on és Joey-n lett volna a hangsúly, Chandler és Phoebe csak támogató jelleggel tűntek volna fel a sorozatban.

3. Courteney Cox az egyetlen főszereplő, aki egyáltalán nem kapott Emmy jelölést a sorozat miatt.

Ami csak azt bizonyítja, hogy az Emmy hülyeség.

4. A Jóbarátok hálaadásos epizódjai ikonikusak, de a második évadban nem volt ilyen rész.

"A lista" című rész volt a legközelebb az ünnephez -de az sem a legvidámabb!

5. Miután kétszer is visszautasította Joey szerepét, Hank Azaria végül Phoebe tudós barátját játszotta.

Az egyetlen aki mellett Phoebe kiköthetett volna a sorozat végén, Mike helyett.

mv5bmtg1ntq2njazm15bml5banbnxkftztgwnjg0otu0mde-._v1_sx1535_cr0-0-1535-999_al_.jpg

6. A szereposztás előtt, Monica és Joey lett volna a fő pár a sorozatban.

Bár ezt az ötletet gyorsan elvetették, nyertünk egy kis bepillantást a "Régen volt" című részben, amikor Joey félreérti Monica limonádéra való invitálását.

7. A Jóbarátok épületének (amit külsőleg mutatnak) igazi címe: 90 Bedford Street in Manhatten, West Village.

Hogyha ma ellátogatsz oda, egy tündéri éttermet találsz "A kis bagoly" (The Little Owl) néven és rengeteg lakást, amit nem engedhetsz meg magadnak.

8. James Michael Tyler-t (Gunther-t), tényleg baristának válogatták be a szereposztáson.

Őt eredetileg egy extra szereplőként válogatták be egy névtelen szerepre. A sorozat első négy évadján keresztül minden nap ledolgozta a "műszakját", "de mihelyt Gunther biztosabbá vált és minden héten mégis ugyanazt kellett volna csinálnom... azt gondoltam oké, nekem nincs időm erre" mondta Tyler a Buzzfeed-nek. (Szerk.: Ezt biztosan tudom, hogy nem igaz, pl.: Gunthernek a 3. évadban már beszédes szerepe van.)

9. Emlékszel a srácra, aki véletlenül óvszert dobott Phoebe gitártokjába és később visszarohant érte?

Ismerősnek tűnt, ugye? Giovanni Ribisi volt az, aki később eljátszotta Phoebe féltestvérét, Frank-et -szeretnénk azt hinni, hogy tényleg Frank volt az az óvszerrel, de Ő és Phoebe sosem említik.

10. Az egyetlen ember aki nem volt az ikonikus "Rachel frizura" rajongója, az Jennifer Aniston.

"Hogy is mondjam? A legcsúnyább frizura amit valaha láttam. Amit igazán szeretnék tudni, hogy hogyan lett népszerű? Igazság szerint nem vagyok híve a rövid, fokozatosra vágott frizuráknak, szóval annyira nem szeretem visszanézni ezt a korszakot." -nyilatkozta Aniston az Allure-nak.

47a240581105b2a9387f3add6246fa44.jpg

11. Phoebe-t eredetileg gót lánynak találták ki.

Ebben a verzióban Janeane Garofalo játszotta volna Phoebe-t, de visszautasította a szerepet.

12. A legfurcsább rész az volt, amikor Phoebe azt gondolta, hogy a halott anyja reinkarnálódott és egy macskában élt tovább, nézzük miért:

Az ötlet Marta Kauffman társszerzőtől származik, nem sokkal a saját anyja halála után és később, az írókkal együtt elmondták egy interjúban, hogy ez az ötlet le kellett volna, hogy kerüljön a terítékről, de ilyen körülmények között nem tudták megtenni. Bár ez a bejelentés széles körben elterjedt a neten, mégsem találtuk az eredeti forrást, ezért kiszíneztük kicsit -de ígyis sokat megmagyaráz.

13. Mielőtt a show adásba került, a stáb elutazott Las Vegas-ba, kiélvezni az anonimitás utolsó pillanatát.

"Miután a show befut, a srácok sehol sem tudnak majd meglenni kamerák nélkül." -mondta James Burrows és nem lőtt mellé. A banda a Caesars Palace-ben szállt meg, ami később helyszínéül szolgált a Vegas-ban játszódott epizódokhoz.

14. A hűtők mindkét lakásban működtek.

Monicaé mindig tele volt étellel és itallal a stábnak, Joey-é viszont üres volt.

15. Courtney Cox-tól ered Chandler és Monica kapcsolatának ötlete, már a kezdetek óta.

Jóval azelőtt, hogy a karakterek összejöttek volna a sorozatban, Courtney Cox nevezte meg a Jóbarátok közül Chandlert, ha muszáj lenne választania valakit, 1997-ben, az Elle magazinban.

38de5e664f5beb701775ee8935958be7--friends-season-elle-magazine.jpg

16. Ha már úgyis a párokról beszélünk, nem vagy kíváncsi miért nem alakult ki soha Joey és Phoebe között a dolog?

Nem vagy egyedül, sőt -Lisa Kudrow és Matt LeBlanc egyenesen az íróknak javasolták, hogy legyen valami a két szereplő között, ha már alkalmanként amúgy is összegabalyodtak. Láthatod, hogy az ötletet hamar lelőtték, nem illett volna a sorozat hangjához -bár ezzel teljesen más értelmet kaptak volna a szereplők a sorozatban.

17. Monica és Chandler jelenetét, amikor kihallgatják őket a reptéren, az utolsó pillanatban vágták ki.

A 8. évad / 3. részéből ("Rachel megmondja") kivágtak egy jelenetet, ugyanis az epizód pár héttel a szeptember 11.-ei katasztrófa után került adásba. Így a másik verziót nagyon gyorsan le kellett forgatniuk. A kivágott jelenetet megtekinthetitek Youtube-on (Szerk.: belinkeltem nektek ide) és láthatjátok, hogy bár nagyon viccesre sikerült, de hiba lett volna ezt akkor képernyőre vinni.

18. A jóbarátok elég sokat csókolóztak egymással.

Egy túlbuzgó rajongó a Tumbrl oldalán elég komolyan utána kutatott a témának és megerősítette, hogy az egyetlen pár akik nem csókolóztak az évadok során, az Monica és Phoebe -mindenki más igen, beleértve azokat a pillanatokat, amiket nem mutattak a képernyőn és a "Mi lett volna ha?" részeket.