Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.22

Az első rész vetítésének 23. évfordulója

Őszintén, nem is emlékszem mikor kezdtem el nézni a Jóbarátokat. Nem emlékszem melyik volt az első epizód, ki volt az első karakter akit megkedveltem. Abban viszont biztos vagyok, hogy meghatározó része lett az életemnek és a mindennapjaimnak. Korábban csak az epizódok nézegetésével töltöttem ki a szabad perceimet, most már (szerencsére) az időm nagy részét a honlapba fektetem.

9797195_40c2570154ac4641a5edabc23dfa6fc2_wm.jpg

Ma pontosan 23 éve jelent meg az első epizód a tévékben, elhangzott a már ikonikussá vált mondat: "Nincs mit mondanom." Az is megfigyelhető, hogy a szereplőknek még sokkal kevésbé kiforrott volt a személyiségük az első epizódban (vagy akár az első évadban). Joey-ba itt még sokkal több ész szorult, Phoebe-be annál kevesebb, Rachel is kissé nyafka, Monica is kissé anyáskodó. A 10 évad alatt hihetetlen személyiségfejlődésen mentek át a szereplők, mondhatnám úgyis, hogy "felnőttek". :)

Nem tudom, hogy vajon az első szavak, percek vagy egyáltalán az első rész volt-e ami megszerettette az emberekkel ezt a csodás sorozatot, de egy biztos: annyira a szívünkhöz nőtt, hogy így, 23 év után is szívesen kucorodunk a monitor elé, hogy századjára is végignézzük elejétől a végéig.