Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.14

Jóbarátok alternatív befejezések

Bár a Jóbarátok már több mint 10 éve véget ért, még mindig napvilágot látnak különböző teóriák, egy-egy alternatív befejezésről, főleg az elmúlt pár hétben. A többsége azonban mégis csak légből kapott ötlet, és nem igazán realisztikus. A következő cikkben 2 rajongói teóriát szeretnék nektek bemutatni, amik a legnagyobb visszhangot kapták az utóbbi időben.

1. A hajléktalan Phoebe álma?

Az első teória azért is különleges, mert maga Marta Kauffman, társrendező is értesült róla, és határozottan elutasította. Azt nyilatkozta, hogy ez a legszomorúbb dolog amit valaha hallott és, hogy a fiatalember jobban tenné, ha a saját életével foglalkozna, akkor legalább nem lenne ideje ilyen őrültségeket kitalálni.

friends-phoebe-main.jpg

A rajongó Twitterre posztolta "őrült" elképzelését:

"Úgy képzelem, egyszer csak kiderül, hogy az egész sorozat csupán a Central Perk ablakán leskelődő, hajléktalan, drogos Phoebe fantáziája. Az összes cselekedete, az apró utalások arra, hogy Ő csupán egy kívülálló... a végén minden értelmet nyer. A 10 évad pusztán csak a lázas vágyálma arról, hogy a többiekkel tölti mindennapjait. Mindennel amit valaha akart... Barátokkal.

Az utolsó jelenetben Phoebe elhagyja a Central Perk kirakatát, a bent kávézgató Ross, Rachel, Monica, Chandler és Joey pedig csak úgy utalnának rá, mint az "őrült, leskelődő nő, aki folyton minket bámul". Nekik persze a valóságban teljesen más a nevük és a személyiségük.

Majd Phoebe egy bútor üzlet előtt haladna el, amikor szembenézne saját tükörképével a kirakatban. Az üzlet neve? Ursula.

Ezután visszatér a parkba, ahol elalszik a szökőkút előtt. A szökőkúti pad mellett egy törött lámpa áll. Majd elkezd esni az eső. A háttérben láthatjuk Őt felállítani hat darab koszos, de élénk színű esernyőt.

Végül minden elsötétedik."

2. Miért van nyitva Rachel szeme?

A sorozat 4. évadjának borítójának hátulján egy csoportkép található, melyen egyetlen karakter, Rachel Green szeme nyitva van, míg a többieké csukva. Több rajongói vélemény is érkezett a Twitteren, némelyik igen nevetséges vagy visszataszító (ezeket inkább nem részletezném).

Azonban egy rajongó szerint érdekes dolog állhat emögött: Rachel Green egy álmot látott az esküvője előtti éjszakáján. Mivel nem akart hozzámenni Barry-hez, ezért a szorongása miatt kreált egy világot álmában és öt barátot akik kimentik a csapdába esett, elkényeztetett jövőjéből és a traumából, hogy holnap férjhez kell mennie. A kép azt jelképezi, hogy felébred és az egész történet csupán az álmában létezett.

Több válasz is érkezett a bejegyzés alá, egyesek szerint az a tény is megerősíti ezt a teóriát, hogy Rachel a képen menyasszonyi ruhát visel (természetesen ez nem igaz, csak a képen úgy tűnik).

A kérdéses borító:

dejdp2jw0amxyqx-1499509344.jpg

A kép közelebbről:

friends-season-4.jpg

És itt van a fotózásról készült kép, amin a színésznő nem menyasszonyi ruhát visel:

mv5bmtc0mzcymzk1mv5bml5banbnxkftztgwnjqznzu0mde-._v1_sx1246_cr0-0-1246-999_al_.jpg

Ha van esetleg olyan alternatív befejezés / teória / ötlet, amit megosztanátok a publikummal, küldjétek el nekem e-mailben, vagy írjátok meg a chatben, szívesen hallanék még ilyeneket. :)

• Források/ Sources: