Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvek

A Jóbarátokból csak egyetlen magyar fordítású könyv jelent meg, a többit sajnos csak eredeti angol nyelven érhetjük el. Egyenlőre csak a magyarral fogok foglalkozni (mert csak ez van meg nekem, de amint megszereztem az angol nyelvűeket, azokról is lesz több infó).

covers_155118.jpgCÍM Jóbarátok -Tíz év története a kezdetektől, míg legördül a függöny /Friends... 'Til The End/

SZERZŐ David Wild

KIADÓ Szukits Könyvkiadó, 2004

OLDALSZÁM 232

LEÍRÁS Ez a gazdagon illusztrált, több száz színes fényképet tartalmazó album a televíziózás történelmének egyik legnépszerűbb és legkedveltebb sorozatát, a Jóbarátokat kíséri végig tíz évadon át. A könyvet lapozgatva felidézhetjük a már-már klasszikusnak számító epizódokat, ismét nevethetünk az emlékezetes poénokon, és bepillanthatunk a kulisszák mögé is. A sorozat sztárjaival készített búcsúinterjúkból pedig kiderül, hogyan változott meg a színészek élete az elmúlt tíz évben, és mik a terveik a jövőre vonatkozóan. 2004 januárjában végleg legördült a függöny, és ezzel véget ért tíz felejthetetlen év. A kötetet az utolsó epizód forgatásának megható pillanatai zárják. Könyvünk igazi élményt jelent mindazok számára, akik együtt nőttek fel a hat jóbaráttal, éppen ezért nem hiányozhat egyetlen vérbeli rajongó könyvespolcáról sem.

VÉLEMÉNYEM Szerintem ez a könyv egy csoda. Nagyszerű, hogy lefordították a magyar rajongók számára is. Olyan képek, információk találhatóak benne, amiket az internet által nem tudnánk meg. Annyit talán megjegyeznék, hogy pl. az Aranyköpéses részekben a fordítók "nem követték" a sorozat szerinti szöveget, ugyanis teljesen máshogy vannak megfogalmazva a poénok. De ettől még nagyszerű. :) Olvashatunk benne több oldalas interjúkat mind a hat főszereplővel és sok-sok pici véleményt a mellékszereplőktől. :)

HONNAN Én 2008. februárjában kaptam meg az akkor még "csak" 4 éve megjelent könyvet a szüleimtől, de már 2007. november körül kinéztem magamnak. Limitált példány készült belőle (magyarul főleg) és egyszerűen lehetetlen volt fellelni, ma meg már szinte ereklyének számít. Antikváriumokban talán vagy ha valaki elad egy-egy saját példányt, akkor meg lehet kaparintani. Az interneten is kutattam PDF fájl után, de nem találtam. Aki kicsit jobb angolos, annak érdemesebb egy angol példányra beruházni.

 Angol nyelvű példány amazonos linkje ITT

 A kép és az infók a könyvből valamint a Moly.hu cikkéből (ITT) származnak.