Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatok

Marcel

5389d7720f5a9ae92082d84ea110702c.jpg

1. évad / 10. részében ("Szilveszter") tűnik fel először Marcel, a kapucinus majom, akit Ross mint házi állat kezd el tartani. Nehezen nevelhető, nem igazán hallgat Ross-ra, de egészen "emberi" kapcsolatot kezdenek kialakítani egymással (Marcel megsértődik, becsapja az ajtót, stb). A 19. részben ("Itt a majom, hol a majom") Rachel vigyáz Marcelre és amikor nem figyel, véletlenül kiszökik. Rachel, nem tudván, hogy Marcel illegálisan tartott egzotikus állat, felhívja az Állatfelügyelőséget, akik majdnem elviszik Marcelt. A 21. részben ("A felnőtt majom átka") Marcel eléri az ivarérettséget és Ross már nem bír vele, ezért elhelyezik a San Diego Állatkertben. Marcel feltűnik még a 2. évad / 12. részben ("A szuperkupa után I.") amikor Ross rájön, hogy Marcel már nincs az állatkertben, ugyanis híres filmsztár lett belőle és éppen Jean-Claude Van Damme-al forgat egy közös filmet.

Paolo macskája

maxresdefault--1-.jpg

1. évad / 7. rész ("Az áramszünet"). Rachel és Ross megtalálják a teraszon a cicát (aki kis híján agyonkarmolja Ross-t), majd Rachel és Phoebe elindulnak a lépcsőházban megkeresni a gazdáját.

A csirke és a kacsa

0c1b7a642517b76fd5e73d1d569ec2b0--the-chicken-the-duck.jpg 80d8da7d-9c29-49c3-a9b4-0919efac7c08.jpg

Huggsy

5x14_huggsy.jpg

Porcelán kutya

pic_1433515932_1.jpg

Phoebe apjának kutyája

large.png

Phoebe anyukájának kutyája

friends-s4e11-800x450.jpg

4. évad / 11. részben Frank és Alice megkérik Phoebe-t a béranyaságra, aki az igazi anyjától kér tanácsot. Ő egy kutyust ad Phoebe-nek, hogy érzékeltesse mennyire nehéz megválni egy számára kedves élőlénytől.

"Mrs. Macskerson" (Mrs. Whiskerson)

dejrizkxyaewrm4.jpg

5. évad / 21. részben vásárol Rachel 1000 dollárért egy szfinx macskát, -a magyar fordítás szerint- "Mrs. Macskersont", mert régen a nagymamájának is pont ugyanilyen volt. Hamar kiderül, hogy ez a cicus nem olyan mint a nagyié, nem barátságos, fúj és karmol. Rachel kitartóan gazdát keres neki a Central Perk előtt, végül eladja Gunthernek.

Chi-chi

chi-chi.jpg

Chi-chi Monica és Ross kutyája volt, amikor gyerekek voltak. Több részben is megemlítik, pl. 1. évad / 3. rész, amikor Ross rájön, hogy igazából nem Milnerék farmjára került a kutyus, hanem elpusztult, valamint a 8. évad / 18. részében Monica a szülei évfordulóján mondott beszédében is megemlíti. Ezen kívül kiderül még Chi-chi-ről, hogy volt egy térdműtéte, mivel Monica gyerekként (és kövéren) rajta lovagolt.

Julio

julio-cat-.jpg

4. évad / 2. részében ("A macska") tűnik fel a cicus, aki a kávéházban Phoebe gitártokjához szalad. Amikor Phoebe felemeli az állatot, a halott édesanyja lelkét látja benne (pontosabban a reinkarnációját). A barátai elég szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de Ross nem hagyja annyiban: talál egy plakátot, miszerint Julio-t a cicát egy kislány várja haza. Phoebe eléggé megbántva érzi magát Ross durva kijelentései miatt, ezért ráveszi, hogy kérjen bocsánatot a macskától, amit meg is tesz.

LaPooh

cbhpphdwoaam1kz.jpg

Az 5. évad / 5. részben ("A dilemma") kerül szóba Rachel régi kutyusa (akire valószínűleg a szülei vigyáztak). Miután elolvassa az anyja levelét, kiderül, hogy LaPooh-t elcsapta egy jégkrémes autó és magával sodorta 19 háztömbnyire (Szerk.: szegény kutyus sad).

Mozzarella

koztq3rq0wyl.jpg

8. évad / 15. részben tűnik fel a kutyus, akit Phoebe ad kölcsön (a barátnőjétől, Wendy-től) Joey-nak hátha jobb kedvre deríti a Rachel iránt érzett viszonzatlan szerelemből. Miután egy pár órát tölt el vele, Mozzarellának nevezi el (akiről kiderül egyébként, hogy ivartalan fiú kutya) és mesél neki az egész Rachel dologról. Végül a kutya is teljesen elszomorodik.

"Tragacs" (Clunkers)

friends-s7e8-800x450.jpg

7. évad / 8. részében szerepel -a magyar fordítás szerint- "Tragacs", akire Phoebe vigyáz, amíg a gazdája távol van. Titkolja Monica és Chandler előtt, ám amikor kiderül, Monicanak nagyon megtetszik a kutyus, Chandlernek azonban be kell vallania, hogy nem szereti a kutyákat. A lányok ezért azt hazudják, átviszik Ross-hoz, Chandler pedig vissza akarja hozni és azt hiszi, hogy kiszökött. Végül rájön, hogy Tragacs mindvégig Monicaeknál volt és nagyon megörül neki.

Bob, a patkány és Susie, az egér

a007b652-a2bc-4131-871e-8431f6cc3f03.jpg

A 9. évad / 12. részben Mike egérfogókat állít fel Phoebe lakásában, mert nem tudja, hogy az ott szaladgáló patkányt Phoebe eteti. Bob-ról kiderül, hogy lány és, hogy 7 kis patkányt nevelgetett Phoebe szekrénye mélyén. Miután Bob áldozatul esik egy egérfogónak (Phoebe először azt hiszi, hogy Susie-nak, az egérnek esett baja, akit szintén etet), egy ideig Phoebe és Mike gondoskodnak a patkánybébikről, a rész végén viszont megbeszélik, hogy szerető otthont keresnek a csöppségeknek

Chappy

f41e7ee9f75178d55f7527514a0891e3--ross-friends-friends-phoebe.jpg

10. évad / 12. részben ("Phoebe esküvője") szerepel Chappy, mint Mike egyik vőfélye. Az esküvőn nagyon havazik, ezért Ross viszi a kutyust, nehogy eltűnjön a hóban.

Csibefi és kacsafi

joey-phoebe-and-chandler-with-the-chick-and-the-duck-friends-22016426-496-592.jpg

Joey az utolsó epizódban vásárol Chandlernek és Monicanak két baromfit az új házba, de amikor nem figyel, eltűnnek a kis madarak. A csocsó asztalban bújnak meg, ezért a fiúknak szét kell törniük az első évadban vásárolt, már ikonikussá vált játékasztalt. Képtelenek megtenni, ezért Monica átveszi az irányítást és kiszabadítja a szárnyasokat. Joey és Chandler a földön ülve dédelgetik őket, amikor megbeszélik, hogy inkább maradjanak Joey-nál.