Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jennifer Aniston

588037.jpg

nofacebook.png noinstagram.png notwitter.png imdb.png

TELJES NÉV Jennifer Joanna Aniston

SZÜLETÉSI IDŐ 1969. február 11.

SZÜLETÉSI HELY Sherman Oaks, California, USA

FOGLALKOZÁS színésznő, producer

CSALÁDI ÁLLAPOT  elvált: Justin Theroux, Brad Pitt

GYEREK -

HAJSZÍN, SZEMSZÍN eredetileg barna, kék

CSILLAGJEGY vízöntő

MAGÁNÉLET

Gyermekkorát Kaliforniában valamint New Yorkban töltötte. Szülei válásakor az apjával és két fiútestvérével maradt, anyjával nem ápol(t) túl jó kapcsolatot. Jennifer életére nagy hatással volt a színészet: apja, John Aniston főszereplője volt a napi szinten megjelenő Days of our Lives (Életünk napjai) című sorozatnak, valamint Telly Savalas, Jennifer keresztapja évekig a Kojak sorozatban játszott a címszereplő felügyelőként. 11 évesen beiratkozott Rudolf Steiner School drámaklubjába, ahol mellékágnak a festészetet választotta.

Jennifer számos hírességgel randevúzgatott (Adam Duritz, John Mayer, Paul Rudd, stb), de igazán csak akkor került a sajtó középpontjába amikor 2000. július 29.-én, Malibun házasságot kötött Brad Pitt-el.

kep.jpg

2005. október 2.-án mondta ki a válást a bíróság, de ekkor már 9 hónapja külön éltek.

2011. májusában Jennifer kapcsolatot kezdett Justin Theroux-al. 2012. augusztusában eljegyezte, majd 2015. augusztus 5.-én Justin 44. születésnapjára rendezett eseményen, összeházasodtak. 2018. februárjában jelentették be a válást.

keeep.jpg

A Jóbarátok 10 éve alatt szoros kapcsolatot alakított ki Courtney Cox-al, 2007-ben vendégszerepelt Courtney sorozatában, a Dirt-ben. Valamint Jennifer lett Courtney lányának, Cocónak a keresztanyja.

keep.jpg

KARRIER

A High School of the Performing Arts elvégzése után tévésorozatokban kezdett szerepelni. Kivétel nélkül azonban, az összes sorozat pár rész után elbukott. Az igazi sikert a Jóbarátok hozta meg számára: millióan ismerték meg a Rachel-t megformáló Jennifert és a "Rachel frizura" is legendássá vált (pedig először nem is Rachel, hanem Monica szerepére jelentkezett). Öt Emmy-díjra jelölték és az utolsó 2 évadért egymillió dollárt kapott epizódonként, ezzel bekerülve a 2005-ös Guinness Rekordok Könyvébe. A 10 évados sorozat után Jennifer karrierje felfelé ívelt: számos mozifilmben láthattuk viszont, olyan hírességek mellett mint Jim Carrey, Ben Stiller, valamint Adam Sandler. A Jóbarátok után inkább a romantikus-vígjátékokban láthattuk viszont. Híresebb filmjei A minden6ó, a Derült égből PollySzakíts ha bírszKellékfeleségFörtelmes főnökök 1-2 és az Anyák napja mely 2016-ban került a mozivásznakra.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

HAMAROSAN!