Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jennifer Aniston


jennifer-aniston-hair-26-1363299127.jpg Teljes név: Jennifer Joanna Aniston

 Születési idő: 1969. február 11.

 Születési hely: Sherman Oaks, California, USA

 Foglalkozás: színésznő, producer

 Családi állapot: férje: Justin Theroux, elvált: Brad Pitt

 Gyerek: -

 Hajszín, szemszín: eredetileg barna, kék

 Csillagjegy: vízöntő

Magánélet

Gyermekkorát Kaliforniában valamint New Yorkban töltötte. Szülei válásakor az apjával és két fiútestvérével maradt, anyjával nem ápol(t) túl jó kapcsolatot. Jennifer életére nagy hatással volt a színészet: apja, John Aniston főszereplője volt a napi szinten megjelenő Days of our Lives (Életünk napjai) című sorozatnak, valamint Telly Savalas, Jennifer keresztapja évekig a Kojak sorozatban játszott a címszereplő felügyelőként. 11 évesen beiratkozott Rudolf Steiner School drámaklubjába, ahol mellékágnak a festészetet választotta.

Jennifer számos hírességgel randevúzgatott (Adam Duritz, John Mayer, Paul Rudd, stb), de igazán csak akkor került a sajtó középpontjába amikor 2000. július 29.-én, Malibun házasságot kötött Brad Pitt-el.

kep.jpg

2005. október 2.-án mondta ki a válást a bíróság, de ekkor már 9 hónapja külön éltek.

2011. májusában Jennifer kapcsolatot kezdett Justin Theroux-al. 2012. augusztusában eljegyezte, majd 2015. augusztus 5.-én Justin 44. születésnapjára rendezett eseményen, összeházasodtak.

keeep.jpg

A Jóbarátok 10 éve alatt szoros kapcsolatot alakított ki Courtney Cox-al, 2007-ben vendégszerepelt Courtney sorozatában, a Dirt-ben. Valamint Jennifer lett Courtney lányának, Cocónak a keresztanyja.

keep.jpg

Karrier

A High School of the Performing Arts elvégzése után tévésorozatokban kezdett szerepelni. Kivétel nélkül azonban, az összes sorozat pár rész után elbukott. Az igazi sikert a Jóbarátok hozta meg számára: millióan ismerték meg a Rachel-t megformáló Jennifert és a "Rachel frizura" is legendássá vált (pedig először nem is Rachel, hanem Monica szerepére jelentkezett). Öt Emmy-díjra jelölték és az utolsó 2 évadért egymillió dollárt kapott epizódonként, ezzel bekerülve a 2005-ös Guinness Rekordok Könyvébe. A 10 évados sorozat után Jennifer karrierje felfelé ívelt: számos mozifilmben láthattuk viszont, olyan hírességek mellett mint Jim Carrey, Ben Stiller, valamint Adam Sandler. A Jóbarátok után inkább a romantikus-vígjátékokban láthattuk viszont. Híresebb filmjei A minden6ó, a Derült égből Polly, Szakíts ha bírsz, Kellékfeleség, Förtelmes főnökök 1-2 és az Anyák napja mely 2016-ban került a mozivásznakra.

Díjak és jelölések

HAMAROSAN!